Инфо пЧЕЛА – графики, които разказват истории

Септември месец учениците тръгват отново на училище. Това отчасти е символ и на новото начало – учебната година – за тях. Отдавна бяха времената, когато за мен 15-ти септември беше денят, в който отново трябваше да започна обичайната дневна рутина и да зарежа интересните летни и разнообразни месеци.

Тази година реших донякъде да съм съпричастен с учениците, като започна едно ново начало. В случая да открия нова Фейсбук страница, на която възнамерявам всяка седмица да публикувам графика, визуализираща официални данни и тенденции в разнообразни области. Ще се опитам да се въздържам от коментар, за да може „историята“, която се разказва чрез нея, да бъде безпристрастна.

Вярвам, че графиките ще спомогнат да погледнем обективно на част от информацията, с която ни заливат ежедневно медии, експерти, интернет и прочие. Надявам се графиките да помогнат на всички ни да погледнем критично на данните и да отсяваме реалността от манипулацията.

Може да последвате страницата на Инфо пЧЕЛА във Фейсбук: fb.com/infopchela или ако имате Инстаграм – instagram.com/infobeebg/. А, ако ви харесат, може да ги споделите с приятели и познати, за да достигне да повече хора.

Благодаря ви предварително!

Вашият коментар