За мен

Снимка: Строителство градът
Снимка: Строителство градът

Роден в Габрово, израснал в Пловдив, горд възпитаник на бившия вече Строителен техникум, сега Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“. Обичам да казвам, че съм взел чувството за хумор и предприемчивостта на габровци (все пак първата си бизнес сделка направих на 10) и лежерния начин (за да не казвам „айляшки“) на живот на пловдивчани. Логично пътят ми продължи през Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, където придобих бакалавърска и магистърска степен по „Урбанизъм“ в Архитектурен факултет. И за да бъде картинката пълна записах и магистратура по Международни икономически отношения със специализация „Управление на международни проекти“ в Университета за национално и световно стопанство.

Житейският ми път до тук предостави доста възможности за разнообразни дейности и предизвикателства, а те са винаги придружени с хубава музика и танци. Имам опит в участието на конференции, професионални събития, свързани с архитектурата и градската среда и работата с млади ентусиазирани хора по разнообразни проекти в различни организации – гордостта ми до този момент е постигнатото в Асоциацията на студентите по урбанизъм в България. Някъде по трасето беше издадена и първата книга с мое съавторство.

Малко след завършването ми на магистратурата в УАСГ станах член на Съюза на урбанистите в България, а от 2019 г. съм част от Управителния съвет на организацията. През 2021 г. вече съм член и на Камарата на архитектите в България с пълна проектантска правоспособност.

Обичам предизвикателствата, новите неща, хората, които те мотивират да се развиваш и още куп други неща. Не обичам да пиша за себе си (иронично, нали?).

Вярвам, че единствено и само от нас зависи просперитета ни като нация и държава, без да се надяваме някой да ни „оправи“. А трудностите са психологическите бариери, които сами си издигаме за нещата.

В бъдеще искам градовете ни да бъдат едни по-добри места за живот и фокусът на националната ни политика да не бъде само върху столицата. А всичко това ще се осъществи само, ако не повтаряме грешки, които в други страни са правили преди повече от 30 години.

Повече за мен в професионален план може да разберете от социалните мрежи и Интернет (горе са бутончетата, чрез които може да видите профилите ми в различните мрежи). Ако искате да ме попитате нещо, може да използвате формата за контакт на сайта.

А на картата може да видите голяма част от проектите, по които съм работил в страната.