Изменение на ОУП на Пловдив

Днес се състоя сесията на Общински съвет – Пловдив, на която беше прието Изменението на ОУП на града. Тя премина под високо напрежение, със засилено присъствие на пловдивчани и гласуване на общинските съветници, което не удовлетвори желанията за повече зеленина в града. А може би най-скандалната промяна в окончателния проект на ОУП беше, че в него беше заложена промяна за имот в парк „Отдих и култура“, който се предвижда за застрояване.

Държа да подчертая, че тази промяна беше изненадваща, защото я нямаше в представения за обществено обсъждане вариант на ОУП. И тъй като файловете на проекта на ОУП вече са свалени от сайта на Община Пловдив, публикувам линк, от който всички могат да си изтеглят проекта, представен за обществено обсъждане и финалната версия, приета от Общински съвет. Сравненията и изводите оставям на всеки един от вас.

Линк за изтегляне (ако ги сваля от сървъра, ще редактирам с линк, в някой „облак“): Свали тук. ~400 MB. Ако изскачащите прозорци не са разрешени на браузъра ви, може да не се свали.

Вашият коментар