Най-добрите хаус парчета за 2017 година

Отново сме в края на година и отново е време за обобщения. Особено през тази година е, че имах доста по-малко време за търсене на нова музика поради различни ангажименти. Понякога успявах да наваксам, друг път – не. Но се надявам това да се отразило само на количеството (общо 38 песни съм публикувал тази година), а не на качеството. Също така, за втори път ще ми е трудно да отлича едноличен хит, който да съм въртят нон-стоп. По-скоро нещата бяха на периоди, така че и тази година публикацията ще има характеристиките на годишен очерк.

Годината започна по-скоро с транс и парчето „Make It Right“ на Armin van Buuren с вокалите на Angel Taylor. Може би и под влияние на партито му в България. Зимните месеци минаха някак си спокойно – имаше интересни песни, но нищо запомнящо се. До момента, в който набралия инерция и ставащ все по популярен DJ Sonny Fodera, с помощта на прекрасния и разпознаваем глас на Yasmeen, изкара „Caught Up“ в свой собствен ремикс.

С наближаването на пролетта някак си е музиката почна да се раздвижва. Така съвсем случайно открих „Bad apple„, чиито вокали са на Shyam P, на Knarly Knob (благодаря ти Роджър!). А официално зимата приключи с  „Picture Perfect“ на ZDS.

Пролетта открихме с „Beachball„, песен придобила статут на класика. Този път в успешния ремикс на Sebastien. Друго силно парче през пролетта дойде от Benji Candelario и гласа на други популярна звезда на електронната сцена Lisa Shaw. „You Got Me“ в неговия Late Night Strut Mix зададе тон на още далечното лято. Не случайно по-късно това парче беше включено в компилацията Defected Ibiza 2007 на едноименния лейбъл.

Лятото отново започна ударно със….Сони Фодера (Sonny Foderа). Този път с неговия трети сингъл – „Always Gonna Be“ – от албума му (ако още не сте го слушали целия, действайте!). А още по-хубавото е, че имаше клип и се появи и по музикалните канали. В последствие лятото ставаше все по-горещо, а с това и хитовете, които се появяваха на бял свят. Първо Duke Dumont обедини сили с Gorgon City, за да напомнят защо предишните им песни са хитове, като пуснаха „Real Life„. Парчето веднага навлезе в плейлистите на радиата. Горе-долу по това време Purple Disco Machine пусна „Devil in Me“, което пък само подгря страстите за може би едно от най-запомнящите се парчета на лятото – „Try A Little Tenderness“ на Санди Ривера (Sandy Rivera), който с неговия изтънчен вкус към музиката отново издаде превъзходен трак.О да, лятото ще се запомни и с още един хит, който аз представих малко по-късно. Това е „Cola“ на Camelphat & Elderbrook , която се въртеше и продължава по почти всички радио станции.

Есенните месеци започнаха с моя любимец Роджър Санчес и неговото „Do It well„. След това обаче възходяща градация на музика продължи и ми е трудно да отлича някой хит, защото почти всички бяха такива. Първо изключително зареденото парче „Let’s Go“ Danism изби баса у нас. След това Тод Тери (Todd Terry) показа защо е звезда с парчето си „Love is gone„, в което вокалът е на Ami Carmine.

Градацията продължи до края на годината с Ben Delay и парчето „No One“ от лейбъла на Milk & Sugar, който имаше доста успешни продукции през годината. На финала отново Роджър Санчес, този път с артистичния си псевдоним S-Man, обедини сили с Ultra Naté за парчето „Fake„. За да приключим годината с видеото на Avicii към „You Be Love„.

Някъде по трасето пропуснах официално да представя 2 хита, които определено заслужават внимание. Първият е на Pete Tong „Promised Land“, в който участие имат и The Heritage Orchestra и Disciples.

Вторият е на Ofenbach „Be mine“, което в последствие покори и радиостанциите. А това че имаше и клип към него го направи още по-популярно.

Тази година умишлено не пускам клипове в публикацията (освен двете пропуснати песни), защото може да чуете всички хитове в специално създадената плейлиста в Spotify. Там може да чуете и най-добрите тракове през последните 4 години в рубриката „Best house track of the week“. В бъдеще планирам там да се публикуват и парчета през следващата 2018 година и то своевременно, така че може да следите профила ми там за актуализации.

Приятно слушане! Нека си пожелаем новата година да е изпълнена с много хитове и още по-разбиращи партита.

Вашият коментар