New house track of the week: Big Pineapple – Another Chance (Don Diablo Edit) – видео

Принципно съм доста критичен към ремиксите на класическите хаус парчета, а „Another Chance“ на Роджър Санчес определено може да се класифицира като такова. Още повече пък, ако корените на песните се крият в близкото минало, в случая семпъла на „I Won’t Hold You Back“ на Тото.

Затова в началото пуснах кавъра на Big Pineapple без големи очаквания. Но немислимото се случи – още с първите няколко секунди бях пленен от инструментала, уважаващ както оригинала, така и внасящ една нова нотка емоция. Може би тя е радостта, която лично на мен ми липсва при Роджър.

За съжаление добрите ми впечатление се поразвалиха малко след като си пуснах клипа, който е на светлинни години от качеството на „Another chance“ на S-man.

Въпреки това мисля, че този първи сингъл много приляга за изпълнителя, заради неговата житейска история, ако тя не е плод на нечие въображение. Израснал на остров, където е изоставен като бебе. От детска възраст започва да прави играчки от ананаси, които били в изобилие около него. И така, докато еди ден не срещнал непознат (Don Diablo), който му показал магията на електронната музика, а той се запалил силно по нея. Годините минавали, а Big Pineapple ставал все по-отдаден на нея. Виждайки старанието му Don Diablo го взема по крилото си и така се ражда „Another Chance“.

 

1 коментар за “New house track of the week: Big Pineapple – Another Chance (Don Diablo Edit) – видео

Вашият коментар