Още няколко извода от бягането по време на извънредно положение (седмица 7)

Вече изминава 7-ма седмица, откакто в България е въведено извънредно положение, с което са наложени ограничения на част от дейностите, които правим.

След над месец от последната ми публикация за тичането по време на извънредно положение, отново е време за малко изводи. А те са:

  1. Извънредно положение има само когато времето е лошо. Иначе е просто ваканция/почивен ден навън.
  2. Парковете вече са за почти всички, но в различни интервали от време. За бегачите като мен “прозорецът” е преди 9:30 ч. и след 18:30 ч. Но като гледам какво е по тротоарите, честно казано малко ме е страх да вляза в парка. Едит: Вече парковете са отворени за всички и най-вероятно скоро хората ще са там. Даже и такива киснали цял живот по кафетата. А дали ще има нов пик, ще видим.
  3. В резултат на предходното, най-вероятно треньорите по групови тренировки отново ще правят опити за провеждане на такива на открито (както беше преди да затворят парковете).
  4. Маските вече се носят като моден аксесоар (ако изобщо ги има) – лигавник, шал или в джоба. От време на време дори се носят правилно, ако наблизо има патрул. За съжаление все по-често се разминавам с колеги-бегачи и велосипедисти, които спортуват без маска, което не считам за правилно. Едит: Отпреди няколко часа вече и маските отпаднаха на открито.
  5. Усещам, че на полицаите е почнало да им омръзва да повтарят едно и също и вече често подминават хората без маски.
  6. Социалната дистанция на моменти е като в консервна кутия.
  7. Трафикът започва да се нормализира (разбирайте колите по улиците са колкото и преди пандемията).
  8. Формата ми продължава да страда от липсата на разнообразни бегови упражнения и носенето на маска по време на тичане.
  9. Открих начин за предвижване из България (това не точно докато бягах, но се брои).
  10. Все още, за мен, бягането остава форма за самоанализ дали сме “пипнали” COVID-19.

Вашият коментар