Най-добрите хаус парчета за 2015 година

Тази година ми е трудно да определя еднозначно лидер в класацията, защото определено 2015 ме изненада със страшно много стойностни парчета. Дори бих заявил, че се завръщат тенденциите в хаус музиката от преди 7-8 година – плътен ритъм, галещи ухото вокали и „избухвания“ на правилните места.

Все пак, 2015 за мен ще мине под звуците на 4 песни, които ми е трудно да класирам, затова ще ви ги представя в хронологичен ред.

Първата се появи в края на зимните дни, а виновниците за това са Tosel & Hale и Manos, които взеха семпъл от песента Whatchulookinat на Уитни Хюстън, кръстиха трака „Don’t get mad at me“, а малко след това се появи ремикса на Moe Turk – I love bass remix, което беше достатъчно всички да полудеят по песента – буквално звучеше (а и все още) във всеки бар и сладкарница.

Втората се появи в разгара на пролетта и точно, когато хората вече мечтаеха за летните партита на Ибиса. The Shapeshifters напомниха за себе си и заедно с вокалите на River пуснаха „It’s you“, а ремиксът на Purple Disco Machine караше дълго време хората по клубовете да танцуват.

Третата, ех, третата… Точно, когато си мислех, че това лято няма да се появи запомнящ се хит, и Calvin Harris и Disciples пуснаха съвместното „How deep is you love“, с което наелектризираха дансинга, радио ефира, че и телевизионния такъв. Браво момчета, че се сетихте да направите и клип! А също така и спомогнаха често да увеличавам звука на слушалките си повече от необходимото в публични транспорт, да ме прощават останалите пътници.

Така неусетно дойде есента, а още в самото й начало на хоризонта се появи Duke Dumont с неговото „Ocean drive“. Песента веднага влезна в моя плеър, след това в радиата и телевизорите ни. А клипът към нея допълнително те кара да я слушаш и още, и още. Явно така се е отразило и на американците, защото отвъд Океана достигна до 1во място в класацията за най-добри денс и клубни парчета.

Сигурен съм, че за всички 2015 година е била пълна с приятни изненади откъм музикалната сцена, а най-вероятно и аз съм пропуснал някое много добре парче, но по-добре така, отколкото да се чудиш какво да слушаш. Ако ви стиска, като коментар може да оставите вашите най-запомнящи се песни за тази година.

Нека си пожелаем през новата 2016 година да имаме още много качествена хаус продукция, която да маркира сезоните и спомените ни за нея.

Вашият коментар